divendres, 20 de març del 2020

El confinament a la comunitat del Carme. Noves experiències

Ja portem sis dies confiants. Teòricament en falten 8 més per arribar als 14 que es van anunciar, però tot fa pensar que el confinament d'allargarà.
Què fem a la comunitat aquests dies? Possiblement coses similars a les que feu vosaltres: fer  els àpats, fer les compres de la casa i la neteja...
En aquest sentit no he canviat massa les nostres rutines, ja que les tasques de la casa les fem nosaltres: cuinar (avui que era sant Josep hem fet crema per celebrar-ho), netegem, fem les compres, rentem plats i roba....
El canvi, és clar, ve en els aspectes laborals; hem deixat d'anar a la feina, de reunions o d'atendre a la parròquia, però tot plegat ho anem fent d'una altra manera.
Les classes i reunions han donat pas al teletreball, tota una descoberta per a nosaltres.  I les visites a les persones grans de la parròquia s'han traduït en trucades telefòniques. No exagerem si diem que en Jaume fa unes 25 trucades diàries a persones que sabem que estan soles; és una bona manera d'acompanyar aquells que estan més sols al nostre barri.

Però el primer dia de clausura, quan vam tancar definitivament les portes, vàrem creure que no podíem tancar les portes i res més, així que se'ns van acudir dues opcions: obrir un blog per oferir recursos a les persones que ho vulguessin i retransmetre la missa diària per YouTube,
Dit i fet.
El blog es diu "La Parròquia a Casa" i estem molt sorpresos, perquè el vàrem obrir el dia 14 i sis dies després ja porta 1375 visites. Haurem de veure com fem l'avaluació d'aquest recurs, que ha tingut tan bona acollida.

Les celebracions les fem des del menjador de casa amb l'únic recurs d'un ordinador portàtil. Les trobareu al canal de YouTube de la parròquia  i vàrem fer la primera el dimarts 17 de març, i pel que anem veient, per ara la segueixen unes 30 persones en directe, però ja que la retransmissió queda gravada al canal, hi ha ui se la mira més tard o l'endemà, i per ara portem una mitjana d'unes 90 visualitzacions al dia. També en això som nous i també en això estem sorpresos.


I així portem ja sis dies. De moment tots bé de salut, i que duri! 
No deixeu de visitar doncs, el blog del confinament, i si se us acudeix algun recurs que puguem compartir, no deixeu d'enviar-nos-el. .
Ànims i paciència! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Canvis a la comunitat del Carme

Cada any, quan arriba el mes de juny, el provincial anuncia els canvis que es faran al llarg de l'estiu a les diverses comunitats. Aque...