dimecres, 19 de febrer del 2020

I què més ....

"I què més...".  No en el sentit d'incredulitat, sinó en el d'afegir informació. Vaja, que potser hauríem de dir "I què més feu a la comunitat...?".
Doncs us explico altres coses que fem :

L'Albert i en Jaume en sessió de formació
REUNIÓ DE COMUNITAT
Dos cops al mes ens reunim el Jaume, l'Albert i l'Eduard per fer reunió de comunitat. Sempre comencem amb una breu pregària, després fem una ràpida actualització de les agendes per coordinar tasques i accions i en acabat ve el plat fort: tractar algun tema, per exemple d'actualitat, d'espiritualitat, de vida religiosa, alguna anàlisi sociològica...  Per exemple, aquest dijous treballarem un qüestionari sobre la Vida Religiosa a Catalunya proposat per la URC (Unió de Religiosos de Catalunya)

FORMACIÓ DEL PRENOVICIAT
En Pierre i l'Albert fregant els plats
abans de la sessió de Calassanç.
L'Albert està fent el prenoviciat. Es tracta d'un temps d'experiència comunitària en el que una persona que ha expressat el seu desig de ser escolapi, entra a viure en comunitat per tal de conèixer a fons el nostre dia a dia i la nostra vida, espiritualitat i missió  i així discernir si és aquest el camí que vol seguir, abans de fer el següent pas més compromès, cap al noviciat.
Una de les accions que es fan és una trobada setmanal, normalment els dimarts, per treballar diversos aspectes vinculats a la nostra vida religiosa: la història, els vots, la vida comunitària, els fonaments bíblics, etc.
Per altra part, els divendres, l'Albert, juntament amb el Pierre Bacary, un escolapi del Senegal que està fent un any de formació a Catalunya, treballem la figura de sant Josep Calassanç, el nostre fundador, tot fent un paral·lelisme entre el que ell va viure i el que hem viscut cadascú de nosaltres.

"I què més..."  doncs ho deixem per a un altre dia. No és cas explicar-ho tot en una sola entrada, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Canvis a la comunitat del Carme

Cada any, quan arriba el mes de juny, el provincial anuncia els canvis que es faran al llarg de l'estiu a les diverses comunitats. Aque...