dilluns, 30 de març del 2020

Hem creat Carme-TV ;-)

Quan va començar el confinament pel coronavirus vam ensar que podríem crear un blog parroquial pels dies que venien. I així ho vàrem fer. I un cop fet, vam pensar que podríem retranmetre la missa diària des de casa, perquè molta gent que hi ve cada dia ens va començar a dir que la trobaven a faltar. I així va ser com vam començar. Aquí us expliquem com funciona el nostre "Carme-TV", dit, és clar, amb tot el sentit de l'humor del món.


Potser us penseu que a la comunitat del Carme tenim un estudi de televisió complert. Doncs no, és molt més senzill del que pugueu imaginar. 
Us expliquem: 
Com es prepara i retransmet la missa diària. 

PRIMER PAS - LA PORTADA
El primer que cal fer és preparar la portada de la celebració. És la imatge que apareix al YouTube abans de les 7 de la tarda quan comencem. Si us fixeu l'hem anat canviant cada dia. A cada celebració posem una imatge de la parròquia. Un dia el campanar, un altre el retaule, després la façana principal, els vitralls.... i així anem fent.
Això ho preparem en algun moment al llarg del matí.

Portades que hem fet servir


SEGON PAS - PRÈVIES A LA RETRANSMISSIÓ
El segon pas és preparar la retransmissió una o dues hores abans de començar. Obrim el programa del Youtube des del que farem la retransmissió i pengem la portada, fem la descripció del que es veurà a les 7 de la tarda i indiquem a l'ordinador a quina hora serà la retransmissió. A partir d'aquest moment es pot dir que Youtube ja està retransmetent, però només la portada.

TERCER PAS - JUSTA ABANS DE COMENÇAR
Uns 15 minuts abans de les 7 posem l'ordinador des del que projectarem la missa al menjador de la comunitat,  davant de la taula que fa d'altar. No us penseu que fem servir una càmera, 
Focus, càmera i mecro de l'ordinador portàtil., Tres en un.
micros o focus professionals . I molt menys que tinguem un servei de maquillatge o un plató !!!!   Res de res. Tot es fa amb un sol ordinador i al menjador de la comunitat. Posem l'ordinador al seu lloc i el preparem per la retransmissió, de manera que a les 7 en punt només haurem de tocar una tecla i tot comença.
Potser us haureu fixat que de tant en tant canvien algun element del fons. Per exemple, durant uns dies hi va haver un quadre de sant Josep Calassanç a la dreta i ara n'hi un altre. O si us fixeu a sobre del Jaume, hi ha una foto d'una Mare de Déu romànica que va canviant cada tres o quatre dies. O també vam retirar una planta que hi havia, per suggeriment d'un espectador.
Quan arriba l'hora, amb tots els llums del menjador encesos, comencem.

QUART PAS - EN DIRECTE
A les 7, doncs comença la retranmissió. Toquem una tecla i el Youtube es pos en marxa, Ja tebim la celebració en directe. 
Si us fixeu en Jaume crida força, perquè no tenim cap altre micròfon que el que va incorporat a l'ordinador. Tot i així se sent prou bé. 
També haureu notat que en alguns moments hi ha petits talls o la veu no s'acaba de sentir bé.
Podem dir el que diuen els mitjans: "Estem patint problemes tècninc per causes alienes a nosaltres!!!"

Vaja, que la xarxa va molt plena o qui sap què passa! En tot casa de moment mai hem perdut la connexió nires seblant. Que duri !

CINQUÈ PAS - RETOCS FINALS
Un cop acabada la celebració, només hem de tornar a tocar una tecla i finalitza la retransmissió. I per acabar es fan uns retocs a la informació que apareixerà al YouTube, per exemple afegint-hi l'evangeli del dia, i llestos. 

Ja veieu que no té cap complicació.

Per veure totes les misses, només heu d'accedir al canal de YouTube del Carme fent clic aquí



Jaume, Albert i Eduard, des de TV-Carme, Barcelona ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Canvis a la comunitat del Carme

Cada any, quan arriba el mes de juny, el provincial anuncia els canvis que es faran al llarg de l'estiu a les diverses comunitats. Aque...